BISZ Központi Hitelinformációs Zártkörűen Működő Részvénytársaság

BISZ- Info szolgáltatás Partnereink részére

Gyors, naprakész és pontos hitelpiaci információk pár kattintással bárhol, bármikor, akár mobil eszközön is. Mérje saját piaci pozícióját versenytársaihoz képest személyre szabottan, hiteles adatok alapján, kövesse a piaci trendek változását egyszerű és áttekinthető formában.

A BISZ-Info szolgáltatás 2021 végén kezdte meg a működését.

A szolgáltatás a KHR adataira épülő, a hitelpiac alakulását bemutató bankinformációs szolgáltatás, amely izgalmas vállalati és lakossági hitelpiaci információkat oszt meg a felhasználókkal különböző szempontokból, többféle szűrési lehetőség beállítása mellett. Üzletáganként, hiteltermékenként lehet vizsgálni az aktuális heti, havi vagy negyedéves adatokat úgy, hogy akár az adott információk lokalizációja is elvégezhető, vagy a problémás hitelállomány volumenének alakulása is nyomon követhető. A szerződött pénzintézet mérni tudja aktuális piaci pozícióját, illetve össze tudja hasonlítani a működését az egész szektor működésével. Nincs többé várakozás, csak gyors, pontos és hiteles információ továbbítás.

A BISZ-Info szolgáltatás célja, hogy a BISZ Zrt a Partnerei számára a KHR adataiból kiindulva gyorsan és egyszerűen elérhető kimutatásokat készítsen a magyar pénzügyi szektor működéséről, az egyes piaci trendek változásáról.
A BISZ-Info szolgáltatás egy statisztikai szolgáltatás, amelyben az egyes volumenek és a mennyiségek adott időszakra vonatkozóan grafikusan kerülnek ábrázolásra.

A szolgáltatás természetes személyek, valamint a Khrtv. 2. § (1) bekezdés g) pontjában meghatározott vállalkozások sokaságával kapcsolatban nyújt grafikus információt, amely a Partner számára gyors áttekintést tesz lehetővé. A szolgáltatás keretében lehetőség van a kimutatások pdf formátumba történő exportálására.

A BISZ Zrt. részéről a szolgáltatás keretében kizárólag olyan statisztikai adat kerül kiszolgálásra, amely csak sokaságra jelent összesített adatokat, tehát nem tartalmaz banktitkot, egy konkrét természetes személyhez, vállalkozásokhoz kapcsolódó és azok azonosítását lehetővé tevő adatokat. A sokaságra képzett információ egy adott természetes személyre, vállalkozásra vagy egy másik referenciaadat-szolgáltatóra történő lebontása nem lehetséges.

A szolgáltatás két statisztika típusra épül.

 • Az első a forgalmi típusú statisztikák csoportja, amelyben az egységnyi időszak alatt képződő, mennyiségi jellemzőkkel leírható mutatók kerülnek ábrázolása.
 • A második az állományi típusú statisztikák csoportja, amelyben az adott időszak végének egy pillanatában a teljes sokaság aktuális állapotát mutatja be.

A szolgáltatásban a forgalmi típusú statisztikák heti, havi és negyedéves időhorizonton érhetők el, az állományi típusú statisztikák tekintetében hónap végi és negyedév végi állapotok.

A BISZ-Info szolgáltatás előnyei összefoglalva:

 • platform független, nyílt hálózaton történő információ szolgáltatás, elérhető asztali PC-n, tableten, laptopon és mobilon is
 • felhasználóbarát felület, gyors frissülés, korlátlan számú felhasználó, bárhol-bármikor elérhető, testre szabható
 • folyamatosan frissülő, naprakész információk
 • számos szűrési lehetőség
 • exportálható eredmény
 • felhasználóra igazítható dashboard, „kedvenc” garfikonok
 • átnevezhető, elnevezhető kimutatások

A BISZ-Info három szolgáltatási szinten vehető igénybe:

 • ALAP szolgáltatási szint: általános piaci (tehát nem lehet egy Referenciaadat-szolgáltató adataira szűrni) statisztikák érhetők el, ezen szolgáltatási szinten további szűrés nem alkalmazható.
 • NORMÁL szolgáltatási szint: minden statisztika elérhető, amely a BISZ-Info szolgáltatásban szerepel. A szolgáltatási szintnél egyszerre csak egy szűrő használható, amely tartalmazza a szolgáltatást igénybe vevő Referenciaadat-szolgáltatóra vonatkozó, saját információszűkítés lehetőségét is.
 • EMELT szolgáltatási szint: minden statisztika elérhető, amely a BISZ-Info szolgáltatásban szerepel, de az összetett szűréseknek köszönhetően (egyszerre több – bármennyi – szűrés is alkalmazható) részletesebb statisztikai adatok érhetők el.

A szolgáltatás díját az aktuális Hirdetmény tartalmazza, amely itt tekinthető meg.

További információk megtalálhatók a szolgáltatás Üzletszabályzatában, amely itt tekinthető meg.