Megváltozik a KHR adatok elérési rendje

Társaságunk folyamatosan figyelemmel kíséri a hitelezéssel kapcsolatos piaci tendenciákat, a finanszírozási környezet változásait. Az online finanszírozás elindulása, illetve az interneten igényelt személyi kölcsönök számának növekedése megkívánja, hogy KHR adatok a jelenlegi üzemidőn túl is elérhetők legyenek. A BISZ Zrt. reagálva a piaci változásokra az adatok elérésével kapcsolatos üzemidőt több lépcsőben kívánja növelni. Ennek első lépcsőjeként 2019. január 1-től bevezetésre kerül a nyújtott üzemidő, amely miatt a KHR adatok elérése (hitel-jelentéssel történő lekérdezése) a következők szerint módosul:

- ALAP ÜZEMIDŐ minden nap 7:00 – 21:00-ig (kivétel ünnepnapok és munkaszüneti napok),
- NYÚJTOTT ÜZEMIDŐ minden nap 21:00 – 24:00-ig (kivétel ünnepnapok és munkaszüneti napok)

Az adatok a változtatás következtében 17 órán keresztül lesznek elérhetők. A BISZ Zrt. az adatelérésre vonatkozó üzemidő további változtatásának ütemét a piaci igényekhez, illetve a plusz üzemidő tapasztalataihoz igazítja.
A teljes változással kapcsolatos üzleti szabályokat, és a nyújtott üzemidőben alkalmazott díjakat a HDR-ben publikált Üzletszabályzatunk és H-1 Hirdetményünk tartalmazza.
A BISZ Zrt. Tájékoztatási szolgálata változatlan nyitvatartással áll az ügyfelek rendelkezésre.

2018. október 25.

Formanyomtatvány módosulás

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az adatszolgáltatásra és kifogás kezelésre vonatkozó formanyomtatványaink módosultak.
Kérjük, hogy az ügyintézéshez szíveskedjenek az aktuális formanyomtatványainkat használni.

2018. június 05.

FINTELLIGENCE Pénzügyi Oktatási Centrum megnyitása a Miskolci Egyetemen

A BISZ Zrt. támogatása mellett 2018. március 8-án megnyílt Miskolci Egyetemen a FINTELLIGENCE Pénzügyi Oktatási Centrum. Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi karán működő Pénzügyi és Számviteli Intézet hívta életre az oktatási centrumot, amely a pénzügyi edukációs tevékenységek méltó helyszínéül szolgálhat, ezáltal elősegítheti az alapvető pénzügyi ismeretek terjesztését. A centrum megnyitásához a BISZ Zrt-n kívül számos hazai pénzintézet és pénzügyi szolgáltató csatlakozott, köztük a BISZ Zrt. anyavállalata a GIRO Zrt is. A centrum megnyitását tudományos konferencia előzte meg.

Képek a megnyitóról:

FINTELLIGENCE megnyitó

FINTELLIGENCE megnyitó

2018. március 09.

Cikk a KHR-ről a Pénzcentrum.hu oldalán

Rövid elemző cikk jelent meg a penzcentrum.hu oldalán KHR-ről és Jövedelem arányos törlesztő részlet mutató (JTM) eddigi tapasztalatairól.
A cikket IDE kattintva olvashatja el.

2018. január 18.

„Hitelreferencia szolgáltatás Magyarországon”

Elkészült „Hitelreferencia szolgáltatás Magyarországon" című prospektusunk, amely az alábbi linkről letölthető pdf formátumban.

2016. december 05.

Az MNB és a BISZ Zrt. által fejlesztett kkv adatbázis támogatja a hitelezést

Budapest, 2016. augusztus 24. - A Magyar Nemzeti Bank 2016 januárjában indította el a Növekedéstámogató Programot (NTP), mely a Növekedési Hitelprogram (NHP) fokozatos kivezetése mellett a pozitív ösztönzéseket jelentő új Piaci Hitelprogramból (PHP) áll. A PHP első lépéseként a kamatkockázat és likviditás kezelését segítő új jegybanki eszközök kerültek bevezetése, melyek igénybevételével számszerű hitelezési vállalást tettek a bankok, majd idén májusra kiteljesedve az MNB további pozitív ösztönzést jelentett be a tőkekövetelményeken keresztül. Harmadik lépésként az MNB és a BISZ Zrt. elindítja a kis- és középvállalati hitelinformációs szolgáltatását. A bankok ennek segítségével információt kaphatnak a vállalati nemteljesítési valószínűségről, egy kizárólag az MNB számára elérhető, egyedülálló adatbázis alapján. A szolgáltatás így csökkenti az információs aszimmetriát, segíti a banki kockázatkezelést, támogatva ezzel a vállalati hitelezést.

Részletesebb tájékoztatás az alábbi linken érhető el.

2016. augusztus 25.

A Tájékoztatási Szolgálat nyitvatartási rendje megváltozott

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a BISZ Zrt. elérhetőségein igénybe vehető tájékoztatási szolgáltatás nyitvatartási rendje megváltozott.
Új nyitvatartásunk alapján az alábbi időszakokban állunk az Önök rendelkezésére:

Telefonos megkeresés esetén:
- hétfőn: 8:00-tól 20:00 óráig,
- keddtől péntekig: 8:00-tól 16:00 óráig,
- szombat, vasárnap: zárva.

Személyes megkeresés esetén:
- hétfőtől péntekig: 8:00-tól 16:00 óráig,
- szombat, vasárnap: zárva.

(A Help Desk szolgáltatás nyitvatartási és ügyeleti rendje változatlan maradt.)

Üdvözlettel,
BISZ Zrt.

2016. május 02.

Új formátumú hiteljelentések

2015. szeptember 1-től megújultak a KHR hiteljelentései. Az újítás elsősorban a könnyebb áttekinthetőséget és egyszerűbb kezelhetőséget jelenti. Az ún. üzleti hiteljelentés (amelyet a bankok kapnak) mellett a Saját hiteljelentés formája is megújult, így a KHR-ben tárolt saját adatok megismerése is egy átláthatóbb táblázatos hiteljelentésen keresztül ismerhető meg. Az alábbi dokumentumban részletesen ismertetjük a hiteljelentés egyes mezőit és azok lehetséges tartalmát.

Banki ügyintézők részére

2015. szeptember 24.

Adósságrendezési adatok a KHR-ben

A „Magáncsőd”-ről szóló 2015 évi CV. törvény értelmében 2015. szeptember 1-től jelentkezhetnek a Családi Csődvédelembe azok az állampolgárok, akik a feltételeknek megfelelnek. A törvényi szabályozással összhangban a BISZ Zrt. határidőre bejezte a KHR rendszer tovább fejlesztését, amely immár az adósságrendezési eljárással kapcsolatos adatokat is tartalmazza, illetőleg az érintett adós hitelezőinek értesítést küld az eljárás egyes szakaszairól. Adósságrendezési eljárásba azon magánszemélyek jelentkezhetnek, akiknek 2 és 60 millió Ft közötti összegű jelzálog alapú fennálló hiteltartozásuk van és 500.000 Ft-ot meghaladóan elmaradtak a részletek fizetésével. További részletes információk az egyes hitelintézetektől kérhetők illetve a Családi csődvédelmi szervezet honlapján érhetők el.

2015. szeptember 24.

Oldalak