10. MEGÚJULT KHR KONFERENCIA

Tisztelt Partnereink!

Örömmel értesítjük Önöket, hogy 2017. június 1-én, csütörtökön megrendezésre kerül a 10. KHR Konferencia.
A konferencia
- megújult programmal, aktuális témákkal kerül megrendezésre;
- panelbeszélgetésekre kerül sor a vezető szakértők közreműködésével;
- közönség által feltett kérdések megválaszolásásra kerülnek.
A KHR Konferencia megrendezése komoly tradíciókkal bír. Előadásainkra sokan visszatérnek, a pénzintézetek szinte az összes területről delegálnak kollégákat. Előadásaink elsősorban a kockázatkezeléssel, szerződéskezeléssel, információszerzéssel és behajtással foglalkozó kollégáknak szól, de természetesen minden érdeklődőt szeretettel várunk.
Az egész napos konferencia díja: 15.000 Ft + ÁFA / fő
Részletes információ a Helpdesk rendszerünk (www.helpdesk.hu) Konferenciák/Szemináriumok menüpontja alatt található. Jelentkezni a Nyomtatványkitöltő menüben lehet.

Üdvözlettel: BISZ Zrt.

2017. május 12.

„Hitelreferencia szolgáltatás Magyarországon”

Elkészült „Hitelreferencia szolgáltatás Magyarországon" című prospektusunk, amely az alábbi linkről letölthető pdf formátumban.

2016. december 05.

PD Kalkulátor szolgáltatás

A BISZ Zrt. új szolgáltatása, a PD Kalkulátor, amelyet a Magyar Nemzeti Bank „A magyar kis- és középvállalati szektor hitelkockázatának modellezése” c. tanulmánya alapján, az MNB-vel együttműködve készített el.
Az MTV Profit7 című műsora a PD Kalkulátorról:

2016. november 30.

Az MNB és a BISZ Zrt. által fejlesztett kkv adatbázis támogatja a hitelezést

Budapest, 2016. augusztus 24. - A Magyar Nemzeti Bank 2016 januárjában indította el a Növekedéstámogató Programot (NTP), mely a Növekedési Hitelprogram (NHP) fokozatos kivezetése mellett a pozitív ösztönzéseket jelentő új Piaci Hitelprogramból (PHP) áll. A PHP első lépéseként a kamatkockázat és likviditás kezelését segítő új jegybanki eszközök kerültek bevezetése, melyek igénybevételével számszerű hitelezési vállalást tettek a bankok, majd idén májusra kiteljesedve az MNB további pozitív ösztönzést jelentett be a tőkekövetelményeken keresztül. Harmadik lépésként az MNB és a BISZ Zrt. elindítja a kis- és középvállalati hitelinformációs szolgáltatását. A bankok ennek segítségével információt kaphatnak a vállalati nemteljesítési valószínűségről, egy kizárólag az MNB számára elérhető, egyedülálló adatbázis alapján. A szolgáltatás így csökkenti az információs aszimmetriát, segíti a banki kockázatkezelést, támogatva ezzel a vállalati hitelezést.

Részletesebb tájékoztatás az alábbi linken érhető el.

2016. augusztus 25.

A Tájékoztatási Szolgálat nyitvatartási rendje megváltozott

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a BISZ Zrt. elérhetőségein igénybe vehető tájékoztatási szolgáltatás nyitvatartási rendje megváltozott.
Új nyitvatartásunk alapján az alábbi időszakokban állunk az Önök rendelkezésére:

Telefonos megkeresés esetén:
- hétfőn: 8:00-tól 20:00 óráig,
- keddtől péntekig: 8:00-tól 16:00 óráig,
- szombat, vasárnap: zárva.

Személyes megkeresés esetén:
- hétfőtől péntekig: 8:00-tól 16:00 óráig,
- szombat, vasárnap: zárva.

(A Help Desk szolgáltatás nyitvatartási és ügyeleti rendje változatlan maradt.)

Üdvözlettel,
BISZ Zrt.

2016. május 02.

FORINTOSÍTÁSSAL ÖSSZEFÜGGŐ KHR ADATÁTADÁSI TEENDŐK

Tisztelt Partnereink!
A mellékelt dokumentumban olvasható a BISZ Zrt. tájékoztatója az egyes fogyasztói kölcsönszerződésből eredő követelések forintra átváltásával kapcsolatos kérdések rendezéséről szóló 2015. évi CXLV. törvénnyel összefüggésben.
Üdvözlettel,
BISZ Zrt.

2015. december 03.

MEGJELENT A KHR 2015/1.FÉLÉVES TÁJÉKOZTATÓ KIADVÁNYA

Tájékoztatjuk tisztelt partnereinket, hogy megjelent a Központi Hitel Információs Rendszer 2015/1.féléves tájékoztatója, amelyben az adatok változásiról közlünk grafikonokat, elemzéseket.
Az aktuális Tájékoztató erről a linkről tölthető le.

2015. október 01.

Új formátumú hiteljelentések

2015. szeptember 1-től megújultak a KHR hiteljelentései. Az újítás elsősorban a könnyebb áttekinthetőséget és egyszerűbb kezelhetőséget jelenti. Az ún. üzleti hiteljelentés (amelyet a bankok kapnak) mellett a Saját hiteljelentés formája is megújult, így a KHR-ben tárolt saját adatok megismerése is egy átláthatóbb táblázatos hiteljelentésen keresztül ismerhető meg. Az alábbi dokumentumban részletesen ismertetjük a hiteljelentés egyes mezőit és azok lehetséges tartalmát.

Banki ügyintézők részére

2015. szeptember 24.

Adósságrendezési adatok a KHR-ben

A „Magáncsőd”-ről szóló 2015 évi CV. törvény értelmében 2015. szeptember 1-től jelentkezhetnek a Családi Csődvédelembe azok az állampolgárok, akik a feltételeknek megfelelnek. A törvényi szabályozással összhangban a BISZ Zrt. határidőre bejezte a KHR rendszer tovább fejlesztését, amely immár az adósságrendezési eljárással kapcsolatos adatokat is tartalmazza, illetőleg az érintett adós hitelezőinek értesítést küld az eljárás egyes szakaszairól. Adósságrendezési eljárásba azon magánszemélyek jelentkezhetnek, akiknek 2 és 60 millió Ft közötti összegű jelzálog alapú fennálló hiteltartozásuk van és 500.000 Ft-ot meghaladóan elmaradtak a részletek fizetésével. További részletes információk az egyes hitelintézetektől kérhetők illetve a http://www.csodvedelem.gov.hu/ weboldalon találhatók.

2015. szeptember 24.

Megjelent a KHR 2014 éves tájékoztató kiadványa

Tájékoztatjuk tisztelt partnereinket, hogy megjelent a Központi Hitel Információs Rendszer 2014 éves tájékoztatója, amelyben az adatok változásiról közlünk grafikonokat, elemzéseket. Az elektronikus kiadvány célja, hogy a törvényi kötelezettségünknek megfelelően beszámoljon a KHR-ben zajló folyamatokról.
Az aktuális Tájékoztató erről a linkről tölthető le.

2015. szeptember 24.

Oldalak