KHR KONFERENCIA 2017. december 12-én

Tisztelt Partnereink!

Örömmel értesítjük Önöket, hogy 2017. december 12-én, kedden megrendezésre kerül a következő KHR Konferencia.
A konferencia régi és új, a szolgáltatással kapcsolatba kerülő kollégák számára nyújt lehetőséget, hogy a KHR-rel kapcsolatos ismereteket megszerezzék, frissítsék vagy elmélyítsék.

A felmerülő kérdések megvitatásra kerülnek, erre a résztvevőket biztatjuk is, hogy tegyék fel az őket érintő kérdéseket, alakítsunk ki párbeszédet a konferencián.
A KHR Konferencia megrendezése komoly tradíciókkal bír. Előadásainkra sokan visszatérnek, a pénzintézetek szinte az összes területről delegálnak kollégákat.
Elsősorban a kockázatkezeléssel, szerződéskezeléssel, információszerzéssel és behajtással foglalkozó kollégáknak szól, de természetesen minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Az egész napos konferencia díja: 15.000 Ft + ÁFA / fő

Részletes információ a Helpdesk rendszerünk (www.biszhelpdesk.hu) Konferenciák/Szemináriumok menüpontja alatt található. Jelentkezni a Nyomtatványkitöltő menüben lehet.

Üdvözlettel: BISZ Zrt.

2017. október 27.

„Hitelreferencia szolgáltatás Magyarországon”

Elkészült „Hitelreferencia szolgáltatás Magyarországon" című prospektusunk, amely az alábbi linkről letölthető pdf formátumban.

2016. december 05.

Az MNB és a BISZ Zrt. által fejlesztett kkv adatbázis támogatja a hitelezést

Budapest, 2016. augusztus 24. - A Magyar Nemzeti Bank 2016 januárjában indította el a Növekedéstámogató Programot (NTP), mely a Növekedési Hitelprogram (NHP) fokozatos kivezetése mellett a pozitív ösztönzéseket jelentő új Piaci Hitelprogramból (PHP) áll. A PHP első lépéseként a kamatkockázat és likviditás kezelését segítő új jegybanki eszközök kerültek bevezetése, melyek igénybevételével számszerű hitelezési vállalást tettek a bankok, majd idén májusra kiteljesedve az MNB további pozitív ösztönzést jelentett be a tőkekövetelményeken keresztül. Harmadik lépésként az MNB és a BISZ Zrt. elindítja a kis- és középvállalati hitelinformációs szolgáltatását. A bankok ennek segítségével információt kaphatnak a vállalati nemteljesítési valószínűségről, egy kizárólag az MNB számára elérhető, egyedülálló adatbázis alapján. A szolgáltatás így csökkenti az információs aszimmetriát, segíti a banki kockázatkezelést, támogatva ezzel a vállalati hitelezést.

Részletesebb tájékoztatás az alábbi linken érhető el.

2016. augusztus 25.

A Tájékoztatási Szolgálat nyitvatartási rendje megváltozott

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a BISZ Zrt. elérhetőségein igénybe vehető tájékoztatási szolgáltatás nyitvatartási rendje megváltozott.
Új nyitvatartásunk alapján az alábbi időszakokban állunk az Önök rendelkezésére:

Telefonos megkeresés esetén:
- hétfőn: 8:00-tól 20:00 óráig,
- keddtől péntekig: 8:00-tól 16:00 óráig,
- szombat, vasárnap: zárva.

Személyes megkeresés esetén:
- hétfőtől péntekig: 8:00-tól 16:00 óráig,
- szombat, vasárnap: zárva.

(A Help Desk szolgáltatás nyitvatartási és ügyeleti rendje változatlan maradt.)

Üdvözlettel,
BISZ Zrt.

2016. május 02.

FORINTOSÍTÁSSAL ÖSSZEFÜGGŐ KHR ADATÁTADÁSI TEENDŐK

Tisztelt Partnereink!
A mellékelt dokumentumban olvasható a BISZ Zrt. tájékoztatója az egyes fogyasztói kölcsönszerződésből eredő követelések forintra átváltásával kapcsolatos kérdések rendezéséről szóló 2015. évi CXLV. törvénnyel összefüggésben.
Üdvözlettel,
BISZ Zrt.

2015. december 03.

MEGJELENT A KHR 2015/1.FÉLÉVES TÁJÉKOZTATÓ KIADVÁNYA

Tájékoztatjuk tisztelt partnereinket, hogy megjelent a Központi Hitel Információs Rendszer 2015/1.féléves tájékoztatója, amelyben az adatok változásiról közlünk grafikonokat, elemzéseket.
Az aktuális Tájékoztató erről a linkről tölthető le.

2015. október 01.

Új formátumú hiteljelentések

2015. szeptember 1-től megújultak a KHR hiteljelentései. Az újítás elsősorban a könnyebb áttekinthetőséget és egyszerűbb kezelhetőséget jelenti. Az ún. üzleti hiteljelentés (amelyet a bankok kapnak) mellett a Saját hiteljelentés formája is megújult, így a KHR-ben tárolt saját adatok megismerése is egy átláthatóbb táblázatos hiteljelentésen keresztül ismerhető meg. Az alábbi dokumentumban részletesen ismertetjük a hiteljelentés egyes mezőit és azok lehetséges tartalmát.

Banki ügyintézők részére

2015. szeptember 24.

Adósságrendezési adatok a KHR-ben

A „Magáncsőd”-ről szóló 2015 évi CV. törvény értelmében 2015. szeptember 1-től jelentkezhetnek a Családi Csődvédelembe azok az állampolgárok, akik a feltételeknek megfelelnek. A törvényi szabályozással összhangban a BISZ Zrt. határidőre bejezte a KHR rendszer tovább fejlesztését, amely immár az adósságrendezési eljárással kapcsolatos adatokat is tartalmazza, illetőleg az érintett adós hitelezőinek értesítést küld az eljárás egyes szakaszairól. Adósságrendezési eljárásba azon magánszemélyek jelentkezhetnek, akiknek 2 és 60 millió Ft közötti összegű jelzálog alapú fennálló hiteltartozásuk van és 500.000 Ft-ot meghaladóan elmaradtak a részletek fizetésével. További részletes információk az egyes hitelintézetektől kérhetők illetve a http://www.csodvedelem.gov.hu/ weboldalon találhatók.

2015. szeptember 24.

Megjelent a KHR 2014 éves tájékoztató kiadványa

Tájékoztatjuk tisztelt partnereinket, hogy megjelent a Központi Hitel Információs Rendszer 2014 éves tájékoztatója, amelyben az adatok változásiról közlünk grafikonokat, elemzéseket. Az elektronikus kiadvány célja, hogy a törvényi kötelezettségünknek megfelelően beszámoljon a KHR-ben zajló folyamatokról.
Az aktuális Tájékoztató erről a linkről tölthető le.

2015. szeptember 24.

A Díjmentes készpénz felvételt lehetővé tévő fogyasztói Nyilatkozatok Központi Nyilvántartás (KPKNY) 2014. december 1-én elindult

A pénzforgalmi szolgáltatók több mint 3.6 millió fogyasztói nyilatkozat adatot töltettek fel a az ősfeltöltés során a KPKNY rendszer indulásáig. A BISZ Zrt elvégezte a feltöltött nyilatkozat adatok konszolidációját. ami azt jeleneti, hogy minden fogyasztó esetében ellenőrizte, hogy csak egyetlen nyilatkozata van-e, illetőleg ha valakinek több volt akkor megállapította, hogy mely az az egyetlen, amely érvényes (a legkorábbi nyilatkozat az egyetlen érvényes). Minden pénzforgalmi szolgáltatónak visszaküldte az általa feltöltött nyilatkozatok visszaigazolását, vagyis hogy érvényes, illetőleg esetleg érvénytelen-e az adott nyilatkozat. Ezen jelentés alapján a pénzforgalmi szolgáltatóknak immár lehetősége van, hogy csak az érvényes nyilatkozattal rendelkezők számára biztosítsák a díjmentes készpénzfelvételt. 
A nyilatkozatot leadott fogyasztóknak további teendőjük nincs, pénzintézetük a nyilatkozat átadását (a hónap 20-ig) követő hónaptól havi 2 alkalommal 150.000 Ft erejéig biztosítja az ingyenes készpénz-felvételi lehetőséget. Azonban lényeges hogy 2015.január 1-tól csak bankkártyával rendelkező ügyfelek vehetnek fel készpénzt ingyenesen bankjegykiadó automatából, a fiókban történő ingyenes készpénz felvételt a pénzintézet nem köteles biztosítani.
Bankváltás esetén elegendő az új bankban nyilatkozni arról, hogy ingyenes készpénzt már bankjában kíván felvenni, a KPKNY rendszer gondoskodik, arról hogy az előző nyilatkozat visszavonásra kerüljön. 

 

2014. december 01.

Oldalak